ΠΕΣΝΑΤ/ΧΙΟΥ – “Διαίρει και βασίλευε” … “Αποφασίζουμε και διατάζουμε”

Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με το σχέδιο της κυβέρνησης για δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος, καθώς και τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν εκ μέρους της Περιφέρειας και του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για το συγκεκριμένο σχέδιο.

Στην χθεσινή πολυτάραχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία του Βουλευτή Χίου και Υφυπουργού κου Μηταράκη, διαπιστώσαμε ότι ο κος Μηταράκης ενεργούσε ως Κυβερνητικός Βουλευτής και ΟΧΙ σαν Βουλευτής Χίου παρότι τιμήθηκε και εκλέχθηκε Βουλευτής με την ψήφο των Χιωτών.

Με την γνωστή συνταγή των κυβερνώντων ‘’Για να κυβερνάς με ασφάλεια και να διατηρείς την εξουσία σου, φρόντισε να σπείρεις τη διχόνοια ανάμεσα στους αντιπάλους σου’’, έτσι και ο κος Μηταράκης προσπάθησε να σπείρει την διχόνοια μεταξύ των κατοίκων του Χαλκειούς και του Βροντάδου, και που κατά κάποιο τρόπο τα κατάφερε, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα είναι Παγχιακό και όχι μόνο μεταξύ των δύο περιοχών.

Ο κος Μηταράκης, αντί να παραβρεθεί σαν Βουλευτής Χίου στο Δημοτικό Συμβούλιο και να υπερασπίσει τις θέσεις και τις απαιτήσεις του λαού της Χίου, ήρθε να μας υπενθυμίσει σαν Κυβερνητικός Βουλευτής ότι εδώ ‘’Εμείς αποφασίζουμε και διατάζουμε’’.

Οι κυβερνητικές αυτές προσπάθειες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή βούληση τόσο στη Χίο όσο και στα άλλα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι έχουν επιλέξει να αφήσουν τα νησιά μας στην τύχη τους.

Κύριε Μηταράκη, καλώς ή κακώς όπως εμφανιστήκατε σαν μετεωρίτης στην Χίο έτσι πιστεύουμε ότι θα εξαφανιστείτε με το πέρας της πολιτικής σας καριέρας, ενώ εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα είμαστε εδώ να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που θέλετε να μας προσκομίσετε με την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος.

Η ΠΕΣΝΑΤ/ΧΙΟΥ είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε ενέργεια δημιουργίας ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος ή οπουδήποτε αλλού και ζητάμε:

Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες δομές και να δημιουργηθεί σε κάθε νησί ένας επαρκής χώρος υποδοχής προσωρινής διαμονής, καταγραφής και ταυτοποίησης μέχρι 500 άτομα..

Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά και μεταφορά τους στην ενδοχώρα, και εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου, κ.λπ. και σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν

Να εξαφανισθούν από την Χίο οι ΜΚΟ που μόνο προβλήματα έχουν φέρει στο νησί.

Να αποζημιωθούν όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας – ΕΕ – Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.

Πρέπει να γίνει πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας και του Δήμου Χίου η ματαίωση των σχεδίων που η κυβέρνηση επιθυμεί να υλοποιήσει στον τόπο μας μη λαμβάνοντας υπόψιν τις δικές μας απόψεις περί του ζητήματος.

 

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ ΠΕΣΝΑΤ/ΧΙΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.