Πλήρως προσβάσιμο το  Βυζαντινό Μουσείο Χίου και Μεταβυζαντινής Τέχνης

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γ’ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, το Βυζαντινό Μουσείο Χίου  και Μεταβυζαντινής Τέχνης (Μετζητιέ Τζαμί) είναι πλέον πλήρως προσβάσιμο για τους ανθρώπους με κινητική αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα.

Συγκεκριμένα, στην εξωτερική κεντρική είσοδο του κτιρίου, όπου ήταν αδύνατη η πρόσβαση χωρίς βοήθεια, τοποθετήθηκε προσθαφαιρούμενη ράμπα, με τη χρήση της οποίας μπορεί να εισέλθει εύκολα στο χώρο το εμποδιζόμενο άτομο, να προσεγγίσει τον ανελκυστήρα και να επισκεφθεί το Μουσείο, όπου και εκεί η τοποθέτηση ράμπας εξασφάλισε την ανεμπόδιστη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του.

Όπως επισημαίνει η Γ’ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, επειδή η ράμπα δεν μπορεί να παραμένει μόνιμα στο πεζοδρόμιο, οι επισκέπτες του Μουσείου που θα κάνουν χρήση της, θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν και να ενημερώνουν τους υπαλλήλους του, ώστε να τοποθετούν εγκαίρως τη ράμπα, για να εισέρχονται ανεμπόδιστα στο χώρο. Το τηλέφωνο του Μουσείου είναι 22710 26866 και οι ώρες λειτουργίας του  είναι καθημερινά 08:30-16:00 και την Τρίτη κλειστά.

Ο Παγχιακός Σύλλογος Α.μεΑ., διεκδικεί το δικαίωμα της πρόσβασης σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους  προκειμένου αυτοί να είναι επισκέψιμοι από όλους τους πολίτες. Χαιρετίζει το γεγονός και ευχαριστεί την Γ’ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την συνεργασία, καλεί δε τα μέλη του και όχι μόνο, να επισκεφτούν το αξιόλογο Βυζαντινό Μουσείο Χίου «Μετζητιέ Τζαμί», που βρίσκεται  στο κέντρο της πόλης και  πλέον έχει εξασφαλίσει την πλήρη πρόσβαση στους χώρους του.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Σ. Μιχάλα

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.