Συμμόρφωση στις υποδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το καλό όλων μας – Του Αρχιμανδρίτη, Αθανασίου Μισσού

https://diafaneia.eu/wp-content/uploads/2021/10/235949203_2055986077912868_2052309021539778639_n.jpg

 

Χτες οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού έδειξαν ξεκάθαρα ότι σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους και πολύ περισσότερο για τους αρνητές του κορονοϊού. Από το πρωί δέχομαι μηνύματα ότι πολεμάται η Ορθοδοξία και ότι οι ποιμένες υπακούουν στις εντολές των μασόνων και άλλα τέτοια γραφικά.

Προς όλους αυτούς θέλω να τονίσω άλλη μια φορά ότι η Ορθόδοξη μας πίστη δεν έχει έξωθεν εχθρούς τόσο πολύ αλλά τους προβατόσχημους λύκους που αποφασίζουν αλαζονικά, χωρίς να μεριμνούν για το ποίμνιο που τους εμπιστεύθηκε να διαποιμαίνουν.

Κανένας γιατρός η Οργανισμός Υγείας δεν έχει σκοπό να κατακρεουργήσει την Εκκλησία μας. Εμείς και οι αμαρτίες μας είμαστε τα αγκάθια στον Στέφανο του Κυρίου μας.

Είναι επίσης κοινό μυστικό ότι σε κάποιες ενορίες ότι πολλοί νοσούν και μεταδίδουν την ασθένεια. Δεν είναι μόνο ο εκκλησιασμός αλλά και μια σειρά από κοινωνικότητες που ακολουθούν, όπως η καθαριότητα εντός και εκτός ή ακόμα και το καφέδιασμα το καθιερωμένο. Οπότε ο ισχυρισμός ότι στον ναό κολλάς Θεό ναι μεν ισχύει αλλά όχι για τα υπόλοιπα που προηγήθηκαν η ακολούθησαν.

Άρα, ορθώς επιβάλλεται από τούδε και στο εξής οι προσερχόμενοι στον Ναό να επιδεικνύουν τα προβλεπόμενα και ας σταματήσουν επιτέλους οι αντιδραστικές φωνές γιατί και ο ίδιος ο Χριστός στην Κυριακή προσευχή τονίζει ξεκάθαρα το “μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν”.

Δεν γίνεται κάποιοι υδροκέφαλοι να παίρνουν στον λαιμό τους τους συνανθρώπους τους, ούτε και όλοι οι οργανισμοί έχουν την ίδια άμυνα.

Έστω και ένας να νοσήσει βαρέως είναι κρίμα κι άδικο.

Ακόμα και γρίπη να είναι ο κορονοϊός ας μην ρισκάρουμε την υγεία μας.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα επίσης να επιβάλλει τους όρους του ή να πουλάει τσαμπουκά σε χώρους που δεν διαφεντεύει.

Ας καθίσει σπίτι του και στο μετερίζι του ας επιβάλλει και να λέει ότι θέλει.

Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω!

Με αυτά τα ολίγα προς γνώση και συμμόρφωση,

 

Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.