ΣΥΡΙΖΑ Χίου για τη νέα σχολική χρονιά: Ενώ υπήρχε πλήρης προγραμματισμός με την κυβέρνηση της ΝΔ παρατηρείται απαράδεκτη κωλυσιεργία

Σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και παρά το γεγονός ότι υπήρχε πλήρης προγραμματισμός και άρτια οργανωμένος μηχανισμός για το άνοιγμα των σχολείων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από τα μέχρι σήμερα δεδομένα, δεν βλέπουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ, την αξιοποίηση αυτού του προγραμματισμού.

Αντίθετα ενώ στα αναγκαία παρατηρείται απαράδεκτη κωλυσιεργία, με την ανάληψη της διακυβέρνησης από την ΝΔ ενεργοποιήθηκε τάχιστα ο κόφτης σε ότι δεν τους βόλευε και δεν εξυπηρετούσε  τις αυταρχικές και αντιεκπαιδευτικές επιλογές τους στον χώρο της Παιδείας

Έσπευσαν να καταργήσουν την Νομική στην Πάτρα, τα διετή προγράμματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ, ακύρωσαν  ουσιαστικά τους 10.500 μόνιμους διορισμούς στην Γενική Εκπαίδευση που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την πρόφαση ότι πρέπει να καταγραφούν τα κενά , απαράδεκτη καθυστέρηση  καταγράφεται και στη διαδικασία υλοποίησης των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, γιατί το ΥΠΑΙΘ, δεν προχωρά στην υλοποίηση βασικών ενεργειών όπως στην κατανομή των θέσεων σε κλάδους και ειδικότητες και στην ίδρυση οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ένταξης. Με αυτό το τέχνασμα, έχει σκοπό να καθυστερήσει όσο μπορεί και ίσως να ματαιώσει τους 4500 διορισμούς, καθώς,  όπως είναι γνωστό, οι διορισμοί δεν γίνονται «στον αέρα», αλλά, σε κενές οργανικές θέσεις.

Παρακολουθήσαμε από την νέα ηγεσία του ΥΠΑΙΘ  να ενημερώνουν με ύφος θριάμβου για τις επιτυχίες τους. Αυτές είναι η  διαδικασία διανομής των σχολικών βιβλίων , αλλά «ξέχασαν» να επισημάνουν πως η παράδοση του εκπαιδευτικού υλικού είχε σχεδόν ολοκληρωθεί από τον περασμένο Μάιο, όπως αποτυπώνεται και σε σχετική Εγκύκλιο. Το δεύτερο είναι η πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας. Η Κυβέρνηση δε θεώρησε επείγον και απαραίτητο ζήτημα να δώσει χρόνο στο ΑΣΕΠ για την έκδοση των νέων πινάκων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Αντίθετα, πριν καν παρέλθει η προθεσμία (23-8-2019), το ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε την πρόσληψη εκπαιδευτικών με βάση τους κυρωμένους πίνακες του σχολικού έτους 2018-2019, αποκλείοντας, έτσι, πολλούς νέους εκπαιδευτικούς από τη διαδικασία».

Ως ΣΥΡΙΖΑ αναμένουμε από την ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ, να κινηθούν με γνώμονα την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς ,χωρίς μικροπολιτικές και άλλες σκοπιμότητες. Η Δημόσια Παιδεία είναι δικαίωμα και απαίτηση όλων των παιδιών.

Περιμένουμε και απαιτούμε από την ΝΔ να συνεχισθεί το έργο του ΣΥΡΙΖΑ με όλους τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία για την νέα σχολική χρονιά, εκτός και αν η ΝΔ θέλει να επιστρέψουμε στην εποχή πριν την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ .με τις χαμένες διδακτικές ώρες από την έλλειψη εκπαιδευτικών και την εργασιακή ομηρεία των αναπληρωτών από τους μηδενικούς μονίμους διορισμούς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.