Κώστας Γραμματικόπουλος: SUMMER WINE.

 

 

 

Μπήκε στο κλαμπ,.

Ο πορτιέρης αρχικά του αρνήθηκε την είσοδο,αλλά τελικά υπαναχώρησε,όταν ενα δεκάευρω κατέληξε στην δεξιά τσέπη του σακακιού του.

Άνοιξε την εσωτερική πόρτα.Η μουσική ήταν εκκωφαντική.

Προχώρησε με δυσκολία ανάμεσα στα ιδρωμένα κορμιά των θαμώνων,ώσπου κατέληξε στο κεντρικό μπαρ,δίπλα ακριβώς σε ενα τεράστιο ηχείο.Η μουσική του τρυπούσε τ΄αυτιά.

Συμπτωματικά βρήκε ενα άδειο σκαμπό και κάθισε ανακουφισμένος.Παρήγγειλε ενα ΄΄καμικάζι΄΄με πάγο.Η μπαργουμαν ήταν ψηλή,μελαχροινή,με μπούκλες μέχρι τους ώμους.Φορούσε ένα καυτό σόρτς και ένα λευκό Τ-Shirt με ραντάκια,που άφηνε ακάλυπτη την επίπεδη κοιλίτσα της.Δίπλα του ήταν μια μεγάλη παρέα που χόρευαν ξέφρενα.Άναψε ενα τσιγάρο.

Η μπαργουμαν του πρόσφερε το ποτό που είχε παραγγείλει και αφού το ήπιε μονορούφι,παρήγγειλε αμέσως ενα δεύτερο.

Κοίταξε το κινητό του αν είχε κάποια κλήση και αμέσως μετά το έκλεισε.

Αισθάνθηκε ένα χέρι να τον ακουμπά ανεπαίσθητα.Ξαφνιάστηκε..

Ήταν μια κοπέλα με την φίλη της που μόλις είχαν μπει στο κλαμπ.

Κάθισαν ακριβώς δίπλα του στο μπαρ,σχεδόν κολλητά.Ένιωσε ενοχλημένος.Άναψε ένα δεύτερο τσιγάρο,αν και είχε ταλαιπωρηθεί από μια φαρυγγίτιδα και τον πονούσε ο λαιμός του τον τελευταίο καιρό.

Παρήγγειλαν δυο ΄΄μαργαρίτες΄΄,καθώς μιλούσαν ακατάπαυστα, ενώ τα γέλια τους ήταν τρανταχτά.Φαίνεται να διασκέδαζαν με την ψυχή τους.

Η απόσταση που τους χώριζε ήταν τόσο μικρή,που διέκρινε καθαρά τα χαρακτηριστικά της.Του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση τα έντονα ζυγωματικά της και η γλυκύτητα που απέπνεε. Την κοιτούσε επίμονα.

Το βλέμμα της έπεσε πάνω του.Ήταν ψηλός, με κοντοκουρεμένο μαλλί,όχι ιδιαίτερα όμορφος,γύρω στα τριάντα.Πρόσεξε ότι την κοιτούσε διαρκώς.Την κολάκευε κατά βάθος αυτή η επιμονή του, αλλά παρ΄όλα αυτά γύρισε αλλού το βλέμμα της. Υπέθεσε ότι γινόταν ενοχλητικός.Άναψε άλλο ένα τσιγάρο.΄΄Στο διάολο η φαρυγγίτιδα΄΄, σκέφθηκε. Εκείνη τη στιγμή, έπαιζε το ΄΄Summer wine΄΄. Ήταν ένα τραγούδι που της άρεσε ιδιαίτερα. Τρελαινόταν με την βραχνή,αισθαντική φωνή του τραγουδιστή και άρχισε να λικνίζεται απαλά.

Ήταν ένα τραγούδι που το είχε ακούσει δεκάδες φορές τον τελευταίο καιρό και το σιχαινόταν.Πρόσεξε που χόρευε. Του έριξε μια κλεφτή ματιά.Μετά,μια πιο προσεκτική. Άρχισε να τον διακρίνει καλύτερα.Όχι δα…δεν ήταν και τόσο αντιπαθητικός. Είδε μια γνωστή του φίλη με την άκρη του ματιού του,αλλά δεν ήθελε να την χαιρετήσει.Γύρισε την πλάτη του για να μήν τον δει.

Είδε πως γύρισε απ΄την άλλη μεριά.Σκέφθηκε πως ο ΄΄τύπος΄΄ βαρέθηκε και μάλλον τα παράτησε.Συνέχισε να χορεύει και να μιλάει με την φίλη της,ενώ το  ΄΄summer wine΄΄τελείωνε. Άρχισε να τον πονάει ο λαιμός του.Αυτά τα καταραμένα τσιγάρα έκαναν τη δουλειά τους.Πρέπει να είχε λίγο πυρετό.Είχε ιδρώσει. Γύρισε αργά-αργά.Δεν είδε πουθενά την ανεπιθύμητη φίλη του. ΄΄Ισως να είχε φύγει΄΄,σκέφθηκε.Ανακουφίστηκε… Τον είδε να γυρίζει προς το μέρος της.Φαινόταν χλωμός και μάλλον ιδρωμένος.Αναρωτιόταν γιατί. Έβγαλε απο την τσέπη του ένα χαρτομάντηλο και σκούπισε τον ιδρώτα απο το μέτωπο του.Ζήτησε ένα ποτήρι νερό απο την γκαρσόνα,γιατί είχε στεγνώσει το στόμα του. Ο πυρετός ανέβαινε.

Προσπαθούσε να καταλάβει τι του είχε συμβεί.Φαινόταν πράγματι άρρωστος.Ρώτησε την φίλη της αν ήθελε ένα ποτό,αλλά αυτή αρνήθηκε. Πήγε μέχρι την τουαλέτα.Έριξε άφθονο νερό στο πρόσωπο του και πήρε ένα Depon.Συνήλθε κάπως. Τον ακολούθησε με την ματιά της,καθώς σηκώθηκε απ΄το σκαμπό και χάθηκε μέσα στο πλήθος του κλαμπ.Μήπως έφευγε; Κατευθύνθηκε προς το μπαρ.Σε αυτά τα πέντε λεπτά που μεσολάβησαν αποφάσισε να της μιλήσει.Δεν μπορούσε να την βγάλει απο το μυαλό του.

Τον έβλεπε που ερχόταν προς το μέρος τους. Ενα ανεπαίσθητο χαμόγελο εμφανίστηκε απρόσκλητο στο γλυκό της πρόσωπο. Άκουσε αχνά μια γνώριμη φωνή πίσω του.Γύρισε και είδε την ανεπιθύμητη φίλη του.

΄΄Διάολε,όχι τώρα΄΄,σιγοψιθύρισε.Χαμογέλασε απο αμηχανία και της έδωσε σταυρωτά δυο φιλιά στο μάγουλο.

Πρόσεξε μια κοπέλα,καστανή,εντυπωσιακή,ψηλή με ωραία πόδια,να τον χαιρετά.Φαινόταν μια έντονη οικειότητα μεταξύ τους.Ένιωσε ενα τσίμπημα στην καρδιά.Αναρωτήθηκε γιατί να ζηλεύει έναν άγνωστο.Δεν πήρε καμία απάντηση. Η φλυαρία της ήταν ασταμάτητη.Ήταν μια συνάδελφος απ΄το γραφείο,μια απ΄αυτες τις γυναίκες που εμφανισιακά εντυπωσιάζουν τους άντρες,αλλά όταν τις γνωρίσεις απο κοντά θέλεις ν΄ανοίξει η γη να σε καταπιεί.

Εκείνη τη στιγμή,πήρε μια κλήση στο κινητό της και μαθαίνει ότι η μητέρα της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.Έπαθε ένα ισχυρό αλλεργικό σοκ από μια αντιβίωση που έπαιρνε.Ανησύχησε…

Προσπαθούσε ν΄απαλλαγεί απο την παρουσία της,αλλά απο διακριτικότητα και ευγένεια δεν έβρισκε κάποιον εύσχημο τρόπο.

Πλήρωσε γρήγορα-γρήγορα τα ποτά και έφυγε με την φίλη της. Ενστικτωδώς του έριξε μια τελευταία ματιά.Ήταν απασχολημένος με την φίλη του και δεν την πρόσεξε καν.Παρατήρησε το ευθυτενές παράστημα του και το γκρι σικάτο σακάκι που φορούσε.

Κοίταξε προς το μπαρ.Έκπληκτος παρατήρησε, οτι η κοπέλα με τη φίλη της δεν ήταν εκεί.Κοίταξε με αγωνία τριγύρω,αλλά τίποτα. Είχαν φύγει.Έμεινε αποσβολωμένος,καθώς η συνάδελφος του τον χαιρετούσε για να πάει στην παρέα της.

Άνοιξε την εξώπορτα του κλαμπ και βγήκε έξω.Ένας παγωμένος αέρας διαπέρασε όλο του το κορμί.Ήταν χειμώνας και το κρύο ηταν τσουχτερό.

Ο πορτιέρης τον κοίταξε βλοσυρά. Χαμήλωσε το βλέμμα και δεν τον χαιρέτησε.Κατευθύνθηκε προς το πάρκινγκ για να πάρει το αυτοκίνητο του.Έβαλε τα χέρια του στις τσέπες του σακακιού του γιατί κρύωναν και εντελώς συμπτωματικά κοίταξε τον ουρανό.Στο βάθος είδε ένα φωτεινό αστέρι να λάμπει δυνατά.Σκέφθηκε οτι ίσως εκεί να παγιδεύτηκαν τα απραγματοποίητα όνειρα του.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ.

Συγγραφέας-ποιητής.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.