Σοβαρότητα… Υπευθυνότητα… και ο Λαϊκισμός

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα την Ευρώπη την Μεσόγειο και σχεδόν σε κάθε σημείο του πλανήτη είναι καθημερινά ραγδαίες και καταιγιστικές με την τρέλα του γείτονα μας που σώνει και καλά θέλει να αναβιώσει την πάλε ποτέ Οθωμανική αυτοκρατορία και να γίνει ο κυρίαρχος της μουσουλμανικής αδελφότητας και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διεθνή σκακιέρα για ίδια συμφέροντα.

Λόγω πληθυσμού πλέον των (80) ογδόντα εκατομμυρίων και λόγω συμφερόντων τα περισσότερα κράτη το παίζουν σε διπλό ταμπλό και βλέπουμε την παλινωδία από τους περισσότερους δήθεν φίλους και συνεταίρους τόσο του ΝΑΤΟ όσο και κράτη της ΕΕ να σφυρίζουν αδιάφορα ή σύμφωνα με τα εκάστοτε εθνικά τους συμφέροντα.
Από τις λίγες φορές είδαμε τον επικεφαλής της Εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζosep Borell να παίρνει σωστές θέσεις και να χαρακτηρίζει τα Ελληνικά σύνορα και σύνορα της Ευρώπης και να εκπέμπει σαφές μήνυμα στην Τουρκία και την διεθνή κοινότητα με σοβαρότητα και σθένος.
Αφού με την προσωπική του παρουσία μαζί με τον Νίκο Δένδια επισκέφθηκε τον Έβρο κατάλαβε την τακτική και την συμπεριφορά της Τουρκίας και πως πρέπει να φυλάσσονται τα σύνορα με κάθε τρόπο για την προστασία από την εισβολή λαθραίων μεταναστών. Και όπως φαίνεται ο φράχτης στον Έβρο είναι ότι καλύτερο για την προστασία των συνόρων!
Βλέπουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα από τις ελάχιστες φορές μετά την ανάληψη της εξουσίας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι και υπάρχουν σύνορα και πρέπει να φυλάσσονται. Και πριν λίγες μέρες ακούσαμε τις τραγελαφικές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ κατά την επίσκεψη του στον Έβρο να μας λέει ότι σύνορα και μετανάστες δεν πρέπει να φυλάσσονται με φράχτες συρματένιους αλλά με συνεννόηση και συμφωνίες καλής γειτονίας.
Και ότι για όλα  φταίνε τα μεγάλα συμφέροντα το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και οι μεγάλες δυνάμεις! Κάπου έχει δίκιο με τις μεγάλες δυνάμεις και τα συμφέροντα αλλά δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να είναι ξέφραγο Αμπέλι και εμπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώστε!
Και θέτω το μεγάλο ερώτημα στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ γιατί το μέγαρο στον Περισσό το σπίτι του λαού είναι σιδερόφρακτο με πανύψηλα κάγκελα και σκοπιές και δεν περνάει ούτε κουνούπι;

Όταν οι ίδιοι οι εκλεκτοί του λαού αμπαρώνονται μέσα στα τείχη της Ιεριχούς γιατί να μην προστατεύονται με φράχτες και τα ακριτικά μας σύνορα ;
Γι’ αυτό αγαπητέ κύριε γραμματέα σταματήστε τον λαϊκισμό και κοιτάξτε τα συμφέροντα και τις τύχες όλων των Ελλήνων και όχι μόνο ότι σας προβάλει στο κόμμα σας! Αυτά τα λίγα για να μην ξεφύγω από τα όρια της ευπρέπειας!
Καλό ξημέρωμα!
Χίος 25 Ιουνίου 2020

 

Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.