Υπουργός Παιδείας: 2,6 εκ. ευρώ σε 2.000 μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες μέσω ανταποδοτικών υποτροφιών

 

 

Με 2,6 εκ. χρηματοδοτούνται τα ΑΕΙ της χώρας μας προκειμένου να τα διαθέσουν, μέσω 2.000 υποτροφιών, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες, οι οποίοι θα διεξάγουν επικουρικό διδακτικό έργο σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Οι υποτροφίες εξασφαλίζονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη, στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ.

Η διεξαγωγή επικουρικού διδακτικού έργου αφορά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 και συνίσταται στη διενέργεια κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων, καθώς και στην ενισχυτική διδασκαλία επιπρόσθετα της κύριας διδασκαλίας προπτυχιακών μαθημάτων.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Συνεχίζεται και φέτος ο επιτυχημένος θεσμός των ανταποδοτικών υποτροφιών, που έχει διττό στόχο: στηρίζει αφ’ ενός το διδακτικό έργο των Πανεπιστημίων μας, αφ’ ετέρου τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους υποψήφιους διδάκτορες, με διδακτική εμπειρία και οικονομικούς πόρους».

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.