Έκτακτο: Η πυρκαγιά καίει τα πάντα στο πέρασμά της

Ο Ιούλιος μήνας ήρθε και άφησε με την είσοδό του τα αποκαΐδια του στο Μετόχι της τοπικής κοινότητας Σιδηρούντας.

Χαρακτηριστικά, από τις 10:30 π.μ. οι διαμένοντες κάτοικοι της περιοχής, έσπευσαν να ενημερώσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου εξαιτίας των πολλαπλών εστιών φωτιάς που εμφανίστηκαν προς άγνωστη προς το παρόν αιτία, σε δασική και αγροτική έκταση. Οι φωτιές λόγω των σφοδρών ανέμων 5 μποφόρ, εξαπλώθηκαν δημιουργώντας μιας μεγάλης έκτασης πυρκαγιά, η οποία επιμένει και με την ταχύτητά της απειλεί ιδιωτικές περιουσίες και όχι μόνο.

Σύμφωνα με σχετική πληροφορία η Υπηρεσία Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης (112) απέστειλε μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα των δημοτών με σκοπό να τους προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα της πυρκαγιάς και να τους προτρέψει να απομακρυνθούν μεταβαίνοντας στη παραλία Μετοχίου.

Κατά την διακοπή της ροής του προγράμματος για την έκτακτη ενημέρωση των πολιτών μέσω του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 Αιγαίου, ο κ. Κώστας Κυδώνης βρίσκονταν σε ζωντανή μετάδοση, επεξηγώντας αυτοπροσώπως την ισχύουσα κατάσταση στο πύρινο μέτωπο. Όπως περιέγραψε η πυρκαγιά εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς με αποτέλεσμα οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις να δυσκολεύονται να την κατασβέσουν, ενώ συνάμα περιέγραφε την αγωνία που επικρατούσε ωσότου να προσέλθουν περισσότερες επίγειες και εναέριες ενισχύσεις. Κατά την ζωντανή μετάδοση, ένα ελικόπτερο επιχειρούσε εναέρια την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σε πρόσφατη σχετική ενημέρωση έχουν μεταβεί 8 οχήματα στο πύρινο μέτωπο και 5 υδροφόρες, ενώ παράλληλα έχει δοθεί εντολή να συνδράμουν ακόμη από αέρος 5 αεροσκάφη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.