Ερευνητικά project με το σύστημα 2-5 το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ερευνητικά project έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τα οποία φαίνεται πως θα στελεχωθούν για την καλύτερη οργάνωση και υλοποίησή τους στο κτιριακό συγκρότημα του “Γ. Καλουτάς” στον Κάμπο, έπειτα από πρόταση της Περιφέρειας ως ένδειξη στήριξης υπέρ της εκπαίδευσης. Ως πρώτο project προς υλοποίηση, αποτελεί η μεταφορά φαρμάκων στις Οινούσσες, μέσω της χρήσης drones, τα οποία θα απογειώνονται από τη Χίο, έτσι ώστε να μην αξιοποιούνται μέσα τα οποία καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια. Ως δεύτερο project καθίσταται η τοποθέτηση αντλίας στην πλατφόρμα για την αφαλάτωση των Οινουσσών, ενώ ακόμη ένα αποτελεί τη δημιουργία ενός κέντρου αισθητήρων στο Αιγαίο, το οποίο μπορεί να καταγράφει ακριβώς την κίνηση
των υδάτων, την οξύτητα των υδάτων και να προβλέπει προβλήματα. Σύμφωνα με το τελευταίο, όπως ανέφερε ο Αντιπρύτανης κ. Καβάσαλης, αναζητείται χρηματοδότηση. Ως προς τις αναφορές αυτές για την εκπόνηση των προαναφερθέντων εγχειρημάτων, η Περιφέρεια αποφάσισε να παραχωρήσει το κτίριο του «Καλουτά» υπό το σύστημα 2-5.

Αυτό σημαίνει ότι σε 2 χρόνια από σήμερα το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει ετοιμάσει όλες τις μελέτες για να προχωρήσει ο σχεδιασμός και σε 5 χρόνια να έχει εγκαταστήσει υπηρεσίες στο κτίριο. Ο κ. Καβάσαλης χαρακτηριστικά επεξήγησε τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο κτίριο: “Θα να γίνει ένας μηχανισμός που θα συμβάλει μαζί με όλους τους άλλους, στην αντιμετώπιση κρίσεων στο Αιγαίο, προφανώς κατά κύριο λόγο περιβαλλοντικών κρίσεων αλλά και άλλων κρίσεων, αφού σκεφτόμαστε να δώσουμε δύο ακόμη διαστάσεις αυτό σε αυτό το κέντρο. Μία γεωπολιτική για να φιλοξενήσουμε δραστηριότητες που έχουμε στη Ρόδο και που θα αναπτύξουμε σε συνεργασία και με άλλα πανεπιστήμια δραστηριότητες παρατήρησης της γεωπολιτικής της ευρύτερης περιοχής τους ανατολικής μεσογείου καθώς και ένα μικρότερο κέντρο που θα μπορεί να συνεισφέρει στην τοπική ανάπτυξη διότι ακριβώς θα βλέπει τα θέματα της περιφερειακής οργάνωσης με βάση ακριβώς τις καινούργιες δυνατότητες που η ευρωπαϊκή ένωση δίνει στις περιφέρειες”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.